Kies ik een nieuwe telefoon of ga ik voor sim only?

Als je abonnement pas is afgelopen, dan is de kans groot dat je provider je een nieuwe telefoon uit laat kiezen. Je kunt dus het nieuwste model gaan uitzoeken, als je dat wilt. Het heeft zo zijn voordelen om een nieuwe telefoon te hebben, misschien is de oude niet meer helemaal in orde. Maar misschien ook juist wel. Als dat wel het geval is, kun je er ook voor kiezen om een sim only te nemen. Een sim only abonnement is eigenlijk heel erg simpel: je krijgt gewoon belminuten en internet data van de provider.

Flink besparen met een sim only internet

sim only internet abonnementEr zijn providers die enkel en alleen sim only met internet aanbieden. Maar er zijn ook “reguliere” providers die een dergelijk abonnement aanbieden. Het is vaak een flink stuk goedkoper dan een abonnement waarbij je een telefoon krijgt. Dat kan flink oplopen. Als je weet dat je al een behoorlijk abonnement hebt met voldoende minuten en sim only onbeperkt internet voor ongeveer €15, dan is dat flink goedkoper dan je nu waarschijnlijk betaald. Daarom kiezen veel mensen hiervoor. En het is nu zo dat de kwaliteit ineens minder wordt. De sim only aanbieders maken vaak gebruik van het KPN netwerk, wat toch wel als betrouwbaar bekend staat.

Nieuw mobieltje of geld besparen?

De keuze is natuurlijk aan jezelf. Ga je voor een nieuw mobieltje, of heb je liever wat extra geld over aan het einde van de maand? Als je telefoon nog in goede doen is, dan adviseren wij zeker om voor een sim only abonnement te gaan kijken. Er zijn verschillende providers zoals Hi, Youfone, Vodafone en Hollandse nieuwe. Let wel goed op hoeveel data je precies krijgt, niet alle providers bieden namelijk een onbeperkt internet bundel aan. Doe dus wat research.